Scroll Top

Sterrenhemel Fotograferen

Sterrenhemel in Kgalagadi Transfrontier Park

Tijdens mijn recente reis door Namibië had ik weer eens uitgebreid de kans om mijn portfolio met nachtbeelden uit te breidden. Doordat het zo afgelegen is en de dichtstbijzijnde stad op honderden kilometers afstand ligt, is er vrijwel geen hinderlijk strooilicht. De perfecte locatie voor wat sterrenhemel fotografie

Onze hedendaagse camera’s kunnen vaak goed met hoge iso waarden omgaan en de mogelijkheden zijn daarom wat beter dan een bijvoorbeeld een vijftal jaar geleden. Het werken met hoge ISO waarden en lange sluitertijden met een open diafragma zorgt voor een immense hoeveelheid zichtbare sterren in de hemel (wie telt ze even?)

Technische details:
Dit beeld is uiteraard genomen van een statief, een Sirui R-4213X, met de Pentax K-1. Deze full frame camera bezit onder meer over een optie die “startracing” heet. De sensor volgt daarbij de baan van de sterren zodat langere sluitertijden mogelijk zijn en de individuele sterren toch puntjes blijven in plaats van streepjes.
De lens was de DFA 15-30mm op f3.5, ISO 6400, 46 seconden belichting)

Wil je ook een keer met sterrenfotografie aan de slag? Ik werk deze zomer aan een nieuwe workshop waarbij we op een donkere plek in midden Nederland aan de slag gaan. Stuur me even een berichtje, dan zet ik je op de wachtlijst!

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×