Scroll Top

BEVERS FOTOGRAFEREN

Onlangs trok Jeroen Stel er op uit om een nieuwe prive workshop op te zetten. Reeds enkele jaren bezocht Jeroen een zoetwater-getijde gebied onder de rook van Rotterdam waarin een dertigtal bevers huishouden. De recente Corona crisis zorgde er voor dat de groep workshops van Photo United niet meer mochten worden gegeven en dus zijn prive workshops (waarbij 1,5 meter afstand gehouden kan worden) de oplossing in deze lastige tijden.

bedreigde soort

Bevers waren al geruime tijd uit Nederland en de meeste landen van Europa verdwenen. Dankzij herintroducties zijn er vanaf 1988 weer vier groeiende populaties aanwezig. Bevers kwamen tot aan het begin van de 19e eeuw vrij algemeen in Europa voor. Ook in ons land waren deze kenmerkende oeverbewonende zoogdieren veel te vinden. Zij werden echter sterk bejaagd voor hun pels en vlees. Rond 1826 werd de laatste bekende bever in ons land aan de oever van de IJssel gedood. Van 1988 tot 2005 zijn er zo’n 140 bevers op verschillende locaties in ons land uitgezet. Deze bevers waren afkomstig uit het Elbegebied. Verder zijn vanaf 1992 enkele tientallen bevers van Poolse en gemengde origine via de Roer en de Maas Limburg binnengekomen en gaat het weer wat beter met de soort al staat hij nog wel op de rode lijst van zoogdieren.

MEE op workshop

Je kunt bij Photo United een unieke prive workshop bever fotografie boeken. Grijp deze bijzondere kans om dit nog immer bedreigde dier eens goed op de foto te zetten en alles te leren over het spoorzoeken naar bevers. Jeroen brengt je alle kneepjes van het vak graag op jouw eigen niveau bij.  Voor meer info ga naar: https://photounited.nl/product/prive-workshop-bever-fotografie-2/

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×