Scroll Top
De Mentoren van Photo United
Portrait Mike Muizebelt
Mike Muizebelt
Jeroen Stel-portret
Jeroen Stel

Naam; Mike Muizebelt
Hobby’s; reizen, food & beverage en mijn Land Rover Defender
Voormalige carrière(s); ruim 25 jaar horeca-ervaring van party catering tot hotel management.
Fotomerken; Pentax, Sirui, NiSi, Mindshift

Website: www.mikemuizebelt.nl

Visie op het vak; met mijn fotografie probeer ik de essentie en de unieke kenmerken van mijn onderwerpen vast te leggen. Ik ben een liefhebber van strakke composities waar het onderwerp echt uit moet springen. Liever geen zoekplaatjes! Uitdagend licht en intrigerende achtergronden triggeren mij om de camera op te pakken. Een uitgesproken voorkeur voor bepaalde onderwerpen heb ik niet, hoewel ik een zwak heb voor zoogdieren. Stilzitten is absoluut niet mijn “ding” en ik zie mijzelf meer als een natuur-paparazzi. Bij het zien van een fotokans snel handelen, een mooi beeld maken en dan weer door naar een volgend onderwerp. Hier zit dan ook de uitdaging in voor me; anticipatie op de vraag of je een onderwerp gaat vinden tijdens bijvoorbeeld een game-drive. Dit geeft een spanning die ik zo mooi vind in de natuurfotografie. Omdat je overgeleverd bent aan zaken die je niet kan sturen blijft het altijd verrassend!

Type workshop- en reisleider; gastvrijheid zit in mijn DNA en ik stel dan ook alles in het werk om mijn cursisten of reisgenoten een onvergetelijke ervaring te bezorgen. Luisteren naar problemen en vragen is een vanzelfsprekendheid en met behulp van mijn jarenlange ervaring begeleid ik je graag naar een oplossing of alternatief. De hersenspinsels van mijn creatieve geest deel ik graag met je. Op deze manier wordt je niet alleen technisch een betere fotograaf, maar je krijgt ook oog voor foto kansen.

Vaardigheden; als erkend leermeester ben ik graag je coach tijdens onze workshops of reizen. Of je nu een theoretische of praktische manier van leren hebt, beide vormen van kennisoverdracht zijn mij meer dan bekend. Ik praat graag met je over compositie, kleur, bokeh en lijnenspel. Samen op zoek naar verrassend beeld!

Specialiteit(en); reisfotografie, lightpainting, macro, landschap, creativiteit, zuidelijk Afrika

Naam; Jeroen Stel
Hobby’s; reizen, illustreren, mountainbiken, racefietsen
Voormalige carrière(s); In het verleden heb ik gewerkt als ontwerper van diverse kleding merken en als grafisch vormgever.
Fotomerken; Canon, Sigma, Gitzo, Yongnuo

Website: www.jeroenstel.com

Visie op het vak; voor mij begint het creatieve proces veelal vanuit technische mogelijkheden. Je hebt een probleemstelling, bijvoorbeeld; hoe licht ik die razendsnelle duikende vogel goed uit zonder torenhoge ISO instellingen te kiezen. Van daaruit ga ik experimenteren met flitsers en infrarood triggers om tot een perfect eindresultaat te komen. Het liefst werk ik dan ook projectmatig. Niet lukraak rond fotograferen, maar langere tijd investeren in één onderwerp. Een mooi voorbeeld daarvan is mijn ijsvogelfotografie; ijsvogels boven of onder water, in de vlucht, duikend, parend en vis-overdragend, van boven of zelfs van onderaf gefotografeerd. Ik trek me niets aan van de laatste trends op gebied van fotografie, maar bijt me vast in een onderwerp om zo tot vernieuwend beeld te komen.

Type workshop- en reisleider; als workshopleider probeer ik je anders naar je omgeving te laten kijken. Je fotografeert niet zo zeer een onderwerp, maar je fotografeert lijnen, vlakken, structuren en composities. Deze vaardigheden heb ik reeds opgedaan in mijn vorige carrière als vormgever en probeer ik je bij te brengen. Dit alles overigens zonder het genieten van de natuur te vergeten, want daar draait het uiteraard het meest om. Verder heb ik als natuurfotograaf veel geduld en zal de tijd nemen om je te helpen wanneer je bijvoorbeeld moeite hebt met de instellingen op je camera.

Vaardigheden; meer dan 1000 workshops heb ik reeds gegeven in de afgelopen jaren en daarnaast vele fotoreizen begeleid. Door mijn achtergrond als vormgever heb ik een kundig oog ontwikkeld voor compositie en grafische beeldvorming. Ik ben technisch zeer onderlegd als het aan komt op kennis van diverse camera merken en help je graag om op een persoonlijke manier verder te komen met je fotografie.

Specialiteit(en); wildfotografie, vogels, macro, landschap, straatfotografie, nachtfotografie, flitstechniek.

20190709-_MMU7140_BVEG2
Bart van Engeldorp Gastelaars

Naam; Bart van Engeldorp Gastelaars
Hobby’s; reizen, duiken, wandelen en lezen
Beroep; al bijna 20 jaar actief met natuurbeheer, natuurbescherming, recreatie en toerisme
Fotomerken; Canon, Think Tank, Gitzo & Sirui

Website: www.picturingwildlife.com

Visie op het vak: ik ben niet alleen gefascineerd door de enorme diversiteit van het leven, maar ook door de talloze verbindingen in de natuur. Voor mij is fotografie bijna een manier van leven. Het gaat over het delen van ervaringen, over buiten zijn, de wereld zien en een eindeloze nieuwsgierigheid om te ontdekken en nieuwe verhalen op te doen. Ik zoek daardoor continue de balans tussen het moment vastleggen en er simpelweg van genieten.

Mijn ontdekkingstochten brengen me vaak naar de minder bekende plekken op deze aarde, maar ook dichtbij is er volop te genieten. Door anders te kijken, andere technieken of een gebied/onderwerp vaker te bezoeken.

Type workshop- en reisleider: tijdens mijn workshops en reizen staan beleven en leren voorop. Ik zorg dat iedereen evenveel aandacht krijgt en met af en toe een kwinkslag komt het met de sfeer ook helemaal goed. Natuurfotografie gaat over: 1) kennis van de natuur, 2) creativiteit en 3) kennis van de techniek. Als bioloog en natuurfotograaf leer ik je graag meer over alle aspecten van deze driehoek, ongeacht je niveau. Bijna alles is al een keer gefotografeerd? Misschien. Maar nog niet op jouw manier, toch?

Vaardigheden: van jongs af en aan heb ik een passie voor natuur. Ik ben opgegroeid met eindeloze struintochten in de natuur, heb zowel milieukunde als biologie gestudeerd en hou mij bezig met het beheer van wondermooie en druk bezochte duingebieden in de Randstad. Ik kan je daarom zowel helpen met het opdoen van veldkennis, je meer vertellen over wat je fotografeert EN hoe je daarvan een samenhangend verhaal kan maken.

Specialiteit(en): wildlife, conservation, reis- en macrofotografie.

The Partners of Light

Ook deel uitmaken van Photo United?

Photo United is een netwerkorganisatie die graag wil groeien. We heten nieuwe mentoren van harte welkom. Ook fotografen die een gastworkshop willen geven, melden zich bij ons aan.

Je bent al wel een aantal jaar actief als beroepsfotograaf en je bent een goede docent en bovenal een leuk mens. Je mag werkzaam zijn in elk gebied van de fotografie en je hebt al een mooi portfolio opgebouwd. En je bent aanvullend op het huidige aanbod.
Herken jij je als beroepsfotograaf (m/v) in het profiel van Photo United en wil je ook jouw workshops en reizen via ons aanbieden, mail dan naar info@photounited.nl

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×