Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Workshop Lange sluitertijden en filtergebruik

16/08/2020 @ 6:00 PM - 9:30 PM UTC+0

€85.00

Ben je een beginnend of al wat meer ervaren fotograaf en wil je eens een aantal uur aan de slag met filters en zeegezichten? Ook in 2020 zijn de omstandigheden in Scheveningen goed voor een paar veelzijdige avonden aan de kust.

Zaterdag 1 augustus een dag die we al langere tijd in onze agenda hebben staan. Op deze dag gaat de zon onder om 21:30 uur en dat is vlak voor het bereiken van de laagste waterstand om 22:25 uur. Deze dag biedt ons dus perfecte omstandigheden om met filters en lange sluitertijden aan de slag te gaan.
Gedurende onze workshop lange sluitertijden en filters, wordt het dus langzaam eb zodat er mooie maagdelijke structuren en vormen in het zand gaan ontstaan. Wij werken dus met het terugtrekkende water mee. Hierdoor wordt de kans op storende voetstappen in het zand een stuk kleiner!

Maar ook zondag 16 augustus is zeer geschikt voor deze workshop. Op deze dag gaat de zon onder om 21:04 uur en dat is vlak voor het bereiken van de laagste waterstand om 22:01 uur.

Tijdens deze workshop maken we gebruik van de grillige patronen die ontstaan als de zee zich langzaam terug trekt. Ook richten we ons op de dynamiek van de zee rond de zo bekende pier van Scheveningen en als zich buitenkansjes voordoen in deze inspirerende omgeving laten we die natuurlijk niet lopen.
Na een theoretische introductie gaan we lekker aan de slag en deze workshop zal zich vooral richten op het lekker bezig zijn en het opdoen van ervaring met filters en lange sluitertijden. Heb je geen filters? Ook dan kan je gewoon meedoen aan deze workshop, op verzoek is het zelf mogelijk om een set filters te lenen van ons. Na zonsondergang  wordt het snel donker en kan je de dromerige beelden ook zonder filter maken!

Programma:

De workshop zelf:

Na een korte kennismaking gaan we aan de slag met verschillende onderwerpen zoals belichting, filtergebruik, standpunt, compositie en nog veel meer. Maar we gaan vooral aan de slag met de patronen die langzaam ontstaan in het natte zand, de dynamiek van de golven en uiteraard de steeds verder wegzakkende zon. Nadat de zon is onder gegaan gaan we in iedere geval nog even door om verder te werken in het blauwe uurtje!
Afhankelijk van de lichtintensiteit zal dat tot ongeveer een uur na zonsondergang zijn.

Intensieve begeleiding

Wat bij Photo United voorop staat, is het genieten van je omgeving, geïnspireerd raken door onze onderwerpen en elkaar, maar ook het plezier beleven aan onze mooie hobby; de fotografie. Er wordt van de cursist een pro actieve houding verwacht, zodat er een goede interactie ontstaat tussen cursist en workshopleider en de groep als geheel. Zo haal je het beste rendement uit deze enerverende fotoavond aan één van de afwisselendste stukjes strand van Nederland.

Locatie: strand van Scheveningen. Scheveningen kent betaald parkeren. Mocht je met de auto komen, dan kan je het beste parkeren in parkeergarage aan de Zwolsestraat (€ 2.40 per uur).
Workshopleider: Mike Muizebelt
Aantal deelnemers: maximaal 8
Niveau: beginnende en ervaren fotografen
Inclusief: snackbreak en frisdranken
Tijdstip:  18.30 – 22:00 op 1-8-2020 en van 18:00 – 21:30 op 16-8-2020
Benodigdheden: een digitale (spiegelreflex)camera, een statief (op aanvraag is een Sirui statief te leen), weerbestendige en warme kleding, laarzen, bij voorkeur een filterset; grijs, grijs-verloop en polaristatie filters (ook deze eventueel zijn te leen)

 

Gegevens

Datum:
16/08/2020
Tijd:
6:00 PM - 9:30 PM UTC+0
Kosten:
€85.00
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://photounited.nl/product/extra-workshop-lange-sluitertijden-en-filtergebruik-2/

Locatie

Scheveningen
Nederland

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×