Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Struinen in de Zuid Hollandse duinen

13/06/2021 @ 7:00 AM - 12:00 PM UTC+0

€85.00

Voor deze fotoworkshop gaan we naar 1 van mijn favoriete kustgebieden. Tussen Scheveningen en de Wassenaarse slag ligt het waterwingebied Meijendel, een uitgestrekt duingebied van ruim 1.860 ha. De Wassenaarse slag vormt de grens tussen Meijendel en het noordelijker gelegen Berkheide. Beide gebieden vormen tezamen het grootste aaneengesloten duingebied van Zuid Holland en zijn aangewezen als Natura 2000 gebied. Tijdens elk seizoen heeft Meijendel zijn charmes, dus je kunt hier eigenlijk het hele jaar door terecht.
Niet alleen de natuur op de vierkante centimeter is er interessant. Bijzondere vogels in het gebied zijn onder meer de geoorde fuut, blauwborst, roerdomp en woudaap. Meijendel is daarnaast ook erg wildrijk; er leven reeën, vossen en enkele damherten.
In het najaar kleurt de duindoorn de aanwezige hellingen oranje doordat de bessen rijp worden, ze zijn precies rijp in de tijd dat duizenden lijsters en andere zangvogels de duinen passeren op weg naar hun overwinteringsgebieden.

Een groot deel van Meijendel is afgesloten voor het publiek en we kunnen niet overal zomaar van de paden af.  Maar het opengestelde gebied is interessant genoeg voor onze fotografie. Meijendel hoort bij de top 10 van beste vogelgebieden van Nederland met 250 soorten, waarvan ruim 90 soorten ook daadwerkelijk broeden in het gebied. Verder zijn er 34 soorten libellen waargenomen en in de vochtige duinvalleien bloeien diverse soorten orchideeën.

Tijdens deze fotoworkshop gaan we het gebied breed fotograferen. Je kan zowel met je reguliere lenzen als je macrolens aan de slag. De onderwerpen in Meijendel zijn eindeloos; Stuivende duinen, insecten, boomkikkers, planten, waterpartijen en het strand. Het gebied leent zich er dan ook uitstekend voor om lekker doorheen te struinen. We zullen er voor moeten oppassen dat we niet op één plek blijven hangen omdat er zoveel te fotograferen valt!

De workshop is geschikt voor fotografen van ieder niveau en we zullen naast de technische kant van de fotografie ook ingaan op de kunst van het kijken. De compositie en je standpunt ten opzichte van je onderwerp is vaak de basis voor een minder- of meer geslaagde foto.
Houdt er rekening mee dat we een stevig stukje wandelen door de duinen; na afloop zullen we zo’n 6 kilometer gewandeld hebben.

Programma:

Na een korte kennismaking onder het genot van een kop koffie of thee met een hartige snack vertrekken we naar het duingebied vanaf het parkeerterrein van bezoekerscentrum de Tapuit. De weken voorafgaand aan deze fotoworkshop zal ik het gebied al een paar keer bezocht hebben en aan de hand van mijn ervaringen gaan we op zoek naar geschikte onderwerpen. We richten ons op een goede techniek, strakke composities en voor de gevorderde fotografen zullen we aan de slag gaan met creativiteit om van de alledaagse onderwerpen bijzondere foto’s te maken.

Intensieve begeleiding

Wat bij Photo United voorop staat, is het genieten van je omgeving, geïnspireerd raken door onze onderwerpen en elkaar, maar ook het plezier beleven aan onze mooie hobby; de fotografie. Er wordt van de cursist een pro actieve houding verwacht, zodat er een goede interactie ontstaat tussen cursist en workshopleider en de groep als geheel. Zo haal je het beste rendement uit deze enerverende dag aan één van de afwisselendste stukjes duingebied van Nederland.

Locatie: Bezoekerscentrum de Tapuit in Meijendel
Workshopleider: Mike Muizebelt
Aantal deelnemers: maximaal 8
Niveau: beginnende en ervaren fotografen
Inclusief: snackbreak en mineraalwater
Tijdstip: van 07:00 ± 12:00.
Benodigdheden: een digitale (spiegelreflex)camera, macrolens of je huidige set lenzen met tussenringen, statief

Gegevens

Datum:
13/06/2021
Tijd:
7:00 AM - 12:00 PM UTC+0
Kosten:
€85.00
Evenement Tags:
, , ,
Site:
https://photounited.nl/product/macrofotografie-natuurfotoworkshop-duinen-meijendel/

Locatie

Meijendel
Nederland

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×