Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Strandfotografie – Compositie en belichting

19/03/2022 @ 3:30 PM - 8:00 PM UTC+0

€95.00

Strandfotografie

Onderdeel van deze workshop is een wandeling door één van mijn favoriete kustgebieden; de duinen van Meijendel. De wandeling van 2 km naar het strand, leidt ons langs het afwisselende landschap van de zeereep. Tijdens deze wandeling gaan we in op de unieke kenmerken van dit duingebied en we stoppen af en toe om wat beelden te maken die bij zullen dragen aan het verhaal van de dag.

We zullen ruim voor zonsondergang op het strand aanwezig zijn. Het “lezen” van het licht speelt een belangrijke rol in deze workshop en de dynamiek hiervan tijdens een zonsondergang is uiterst geschikt om hier in de praktijk mee aan de slag te gaan.

Naast de techniek van landschapsfotografie behandelen ook uitgebreid de artistieke kant van de strandfotografie; hoe komt de keuze van je onderwerp tot stand en hoe benader je dit fototechnisch? Daarnaast gaan we aan de slag met grijs- en/of grijsverloop filters. Als je zelf nog geen grijsverloop filters hebt kan ik zorgen voor een uitleenset van NiSi.

Tijdens deze fotoworkshop gaan we breed fotograferen. Je kan dus zowel met je reguliere lenzen als je extreme groothoeklens of macrolens aan de slag. De onderwerpen in Meijendel en aan aan het strand zijn eindeloos; Stuivende duinen, dynamische luchten, golvende branding, schelpentapijten, helmgras en structuren in het zand. De workshop leent uitstekend voor een dagdeel strandjutten met onze camera’s. We zullen er voor moeten oppassen dat we niet op één plek blijven hangen omdat er zoveel te fotograferen valt!

De workshop is geschikt voor fotografen van ieder niveau en we zullen naast de technische kant van de fotografie ook ingaan op de kunst van het kijken. De compositie en je standpunt ten opzichte van je onderwerp is vaak de basis voor een minder- of meer geslaagde foto.
Houdt er rekening mee dat we een stukje wandelen naar- en op het strand; na afloop zullen we zo’n 5 kilometer gewandeld hebben.

Programma:

Na een korte kennismaking onder het genot van een kop koffie of thee met een hartige snack vertrekken we richting de kust vanaf het parkeerterrein van bezoekerscentrum de Tapuit. Voorafgaand aan deze fotoworkshop zal ik het gebied al een paar keer bezocht hebben en aan de hand van mijn ervaringen bepaal ik de definitieve route. We richten ons op een goede techniek, strakke composities en voor de gevorderde fotografen zullen we aan de slag gaan met creativiteit om van de alledaagse onderwerpen bijzondere foto’s te maken.

Intensieve begeleiding

Wat bij Photo United voorop staat, is het genieten van je omgeving, geïnspireerd raken door onze onderwerpen en elkaar, maar ook het plezier beleven aan onze mooie hobby; de fotografie. Er wordt van de cursist een pro actieve houding verwacht, zodat er een goede interactie ontstaat tussen cursist en workshopleider en de groep als geheel. Zo haal je het beste rendement uit deze enerverende fotoavond aan één van de afwisselendste stukjes strand van Nederland.

Locatie: Bezoekerscentrum de Tapuit in Meijendel
Workshopleider: Mike Muizebelt
Aantal deelnemers: maximaal 8
Niveau: beginnende en ervaren fotografen
Inclusief: snackbreak en mineraalwater
Tijdstip: van 16:30 – ± 21:00
Benodigdheden: een digitale (spiegelreflex)camera, een statief, grijs(verloop)filters, groothoeklens en/of telelens, macrolens

Gegevens

Datum:
19/03/2022
Tijd:
3:30 PM - 8:00 PM UTC+0
Kosten:
€95.00
Evenement Tags:
, , , ,
Site:
https://photounited.nl/product/strandfotografie/

Locatie

Meijendel
Nederland

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×