Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Strand 4-Daagse

22/06/2022 @ 7:00 PM - 9:00 PM UTC+0

€150

De Photo United Strand 4-daagse

De strand 4-daagse is een nieuw concept binnen het workshopaanbod van Photo United en is speciaal gericht op deelnemers die in relatief korte tijd een verdere verdieping binnen hun (kust)fotografie zoeken. Gedurende minimaal 4 dagen en maximaal 5 dagen werk je op verschillende locaties in Zuid-Holland aan een breed scala van technieken. Filterfotografie, lange sluitertijden, compositie en vogelfotografie zijn een aantal items die in deze cursus uitgebreid besproken en geoefend kunnen worden. Wil jij aan de hand van kust-expert Mike Muizebelt ook een professional worden in deze tak van de natuurfotografie? Meld je dan nu aan!

Tijdens deze serie van korte workshops gaan we “strandjutten” om de mooiste onderdelen van dit zeer dynamische en fotogenieke kustlandschap in beeld te brengen.
Door de dynamiek van de natuur in onze kust- en duinstreken is er nauwelijks meer variatie te bedenken tijdens deze inspirerende serie workshops. Het licht is iedere 5 minuten weer anders en de invloed van wind, zon, wolken, eb, vloed en stuifduinen maakt er een dynamisch landschap van.

Tijdens deze fotoworkshop gaan we breed fotograferen. Je kan dus zowel met je reguliere lenzen als je extreme groothoeklens of macrolens aan de slag.
De onderwerpen in en om het strand zijn eindeloos; Stuivende duinen, dynamische luchten, golvende branding, schelpentapijten, helmgras en structuren in het zand. De workshop leent uitstekend voor een dagdeel strandjutten met onze camera’s.
Met andere woorden, een fantastische omgeving voor ons fotografen!

Wie gaan gedurende 4 avonden op pad op verschillende locaties langs de kust van Zuid-Holland (of 5 voor de die-hards). Deze locaties zijn met zorg gekozen omdat ze allen hun eigen sfeer en fotografische mogelijkheden hebben. Tijdens deze workshop maken we ook nog eens een scala aan verschillende getijden mee. Voldoende afwisseling en mogelijkheden dus om aan de slag te gaan met een breed spectrum aan technieken!
Na je aanmelding zal Mike Muizebelt contact met je opnemen om de details met je af te stemmen.

Iedere workshop begint 1.5 uur voor zonsondergang en zal door gaan tot ± 30 minuten na zonsondergang. Het zijn dus korte en intensieve sessies van ongeveer 2 uur.
Aan het begin van de workshop is er een inhoudelijke briefing en zal de individuele progressie besproken worden. Het doel is dat we veel leren en alles bespreekbaar maken zodat de kennisoverdracht tijdens de sessies optimaal zal zijn.
Je gaat ondermeer aan de slag met de volgende technieken:

  • Filtergebruik
  • Lange sluitertijden
  • Focus stacking
  • Panning technieken
  • Vogelfotografie

Daarnaast laten we ons natuurlijk lijden door alles wat verder de sfeer en het gevoel van een dag kan visualiseren.
De workshop data zijn vooraf bepaald en gaan ALTIJD door. Juist het op pad gaan tijdens omstandigheden waarbij je normaliter binnen zou blijven, kan bij kustfotografie leiden tot de meest spectaculaire beelden.

De workshop is geschikt voor fotografen van ieder niveau en we zullen naast de technische kant van de fotografie ook ingaan op de kunst van het kijken. Een filterset wordt aanbevolen en tijdens de eerste avond zullen er een aantal NiSi sets aanwezig zijn voor de fotografen die er eerst kennis mee willen maken. Mike Muizebelt heeft een aantal NiSi filterkits samengesteld. Deze zijn bij hem te bestellen en deelnemers aan deze workshop kunnen hun boekingsnummer gebruiken voor 5% korting op de aanschaf van een filterset.

Gegevens

Datum:
22/06/2022
Tijd:
7:00 PM - 9:00 PM UTC+0
Kosten:
€150
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://photounited.nl/product/strand-4-daagse-2/

Locatie

IJmuiden

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×