Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Paardenfotografie op het Strand

09/05/2021 @ 5:30 PM - 9:00 PM UTC+0

€ 99

Workshop Paardenfotografie op het Strand

De workshop “Paarden op het Strand” is gepland op die data die voor ons de ideale situatie zal hebben. De zee trekt zich terug waardoor het strand droog zal vallen en we geen storende voetstappen, maar maagdelijk en onberoerd zand in ons beeld hebben. Bij Katwijk valt er dan een brede strook vrij waarbij er een groot stuk ondiep water vrij komt te liggen (situatie 2020). In dit stuk kunnen we de paarden van diverse hoeken fotograferen terwijl ze door het water lopen, draven en wellicht zelfs galopperen.
Door de planning in het vroege voorjaar hebben we meer kans op een leeg strand en valt de zonsondergang nog relatief vroeg. Indien de omstandigheden niet ideaal zijn, zal deze workshop verplaats worden.

De workshop begint 2,5 uur voor zonsondergang met een stuk theorie waarbij we ingaan op de technische kant van het fotograferen. Zaken als sluitertijd, diafragma en ISO-instellingen, bewuste bewegingsonscherpte bij actie, compositie, lichtval en het gebruik van een groothoeklens versus telelens komen allemaal aan bod. We oefenen waar nodig even met elkaar zodat we optimaal voorbereidt zijn op de daadwerkelijke fotosessie. Doordat we ook ingaan op de juiste autofocus instellingen is deze workshop ook geschikt voor deelnemers die nog niet zo bedreven zijn in actiefotografie.
Een uur voor zonsondergang komen de paarden er bij en gaan we de theorie in praktijk brengen. We fotograferen door tot ongeveer 15 minuten na zonsondergang (dan is het licht vaak op zijn mooist). We fotograferen dus tijdens de meest fotogenieke omstandigheden.
Na afloop drinken we een drankje bij één van de strandtenten en houden we een korte nabespreking

Hoewel de paarden gewend zijn aan het strand en de zee kunnen we niet alles van A tot Z inplannen en garanderen. Ze kunnen bijvoorbeeld zomaar besluiten dat water eng is….. Het zal voor zich spreken dat we dan niets zullen forceren.
De amazones bepalen te allen tijde wat er wel of niet mogelijk is.

Gegevens

Datum:
09/05/2021
Tijd:
5:30 PM - 9:00 PM UTC+0
Kosten:
€ 99
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://photounited.nl/product/paarden-fotografie-strand/

Locatie

Katwijk

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×