Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Macrofotografie Meerdaagse

27/03/2021

€250

de macrofotografie Meerdaagse

Tijdens deze unieke cursus gaan we twee dagen in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers op pad voor een macrocursus die van A tot Z gevuld is met theorie en praktijk oefeningen. Naast lezingen, oefeningen en praktijksessies is er voldoende ruimte voor de nabespreking en bewerking van het gemaakte werk. Zo krijgt u veel variatie in de technieken en zal er meer verdieping mogelijk zijn dan in de reguliere 4-uurs workshops.

Cursusdag 1 – Zaterdag 27 maart: “Techniek, waarneming en onderwerpkeuze”

In deze eerste praktijkdag gaan we in op de technische vaardigheden ten aanzien van de macrofotografie. Aspecten als sluitertijd, scherptediepte, diafragma keuze en additionele camera-instellingen komen uitgebreid aan bod. Macrofotografen gebruiken vaak een scala aan hulpmiddelen, variërend van tussenringen, balgen en flitsers tot reflectieschermen. Deze hulpmiddelen worden uiteraard allemaal behandeld tijdens de theoretische sessie.
Vervolgens laat Mike je zien dat je niet meteen op je onderwerp duikt, maar in fases fotografeert. Daarbij hoort ook het speuren, het genieten, het verwonderen en het bekijken vanuit verschillende invalshoeken. Een bewustwordingsproces voordat je tot het daadwerkelijke fotograferen overgaat. Het resultaat is dat er mooie series ontstaan, in plaats van alleen die ene foto. Deze inspirerende dag valt samen met de bloei van de fotogenieke bosanemoontjes en binnen een straal van 10 kilometer rond Voorschoten zijn er diverse mooie locaties te vinden waar we het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Wat ga je onder meer leren op deze eerste dag?

  • Het werken met de juiste scherpte en scherptediepte. Jij bepaald wat je scherp wilt hebben en welke delen vervaagd mogen worden.
  • Je leert de belichting zo in te stellen en te beïnvloeden met behulp van hulpmiddelen dat er altijd een goed belichte foto ontstaat
  • Hoe je de cameratechniek beheerst en in je eigen voordeel kan laten werken. Wanneer kies je de M, Tv of Av stand?
  • Je leert kijken naar het landschap en je onderwerp. Het vooraf analyseren van het licht helpt je bij het kiezen van de meest geschikte compositie

Mike laat je zien hoe je deze technieken in kan zetten om tot de meest aantrekkelijke macrofoto’s te komen. Je krijgt hulp bij de uitvoering en we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.
Dit is een onmisbare basis voor de macrofotograaf in de dop. Je zult merken dat je direct beter gaat fotograferen.

Programma:

08.30-09.00 uur; Ontvangst met koffie/thee in Voorschoten
09.00-10.30 uur; Lezing op groot projectie scherm
10:30-10:45 uur; Pauze
10:45-12:00 uur; Bespreking technische hulpmiddelen
12:00-13:00 uur; Lunch
13:00-17:00 uur; Veldexcursie naar de bosanemonen

Cursusdag 2 – zaterdag 24 april: “Creatieve macrofotografie”

Mike leert je dat deze vorm van natuurfotografie je heel veel mogelijkheden biedt. Je bent na deze cursus een meester in het ‘out-of-the-box’ denken en je weet na deze avond alles over onder andere bokeh, scherptediepte, diffuus beeld, tegenlicht, high-key en dubbelopnamen. Misschien nu nog onduidelijke fototermen, maar straks technieken die je creativiteit vergroten en je foto’s een stuk spannender maken.
Voor deze dag duiken we eerst de presentatieruimte weer even in om aan de hand van voorbeelden jullie inspiratie te prikkelen. Daarna is er gelegenheid om de workflow en basis nabewerking met behulp van Lightroom of Photoshop te bespreken

Programma:

08.30-09.00 uur; Ontvangst met koffie/thee in Voorschoten
09.00-10.00 uur; Lezing op groot projectie scherm
10:00-10:15 uur; Pauze
10:15-11:00 uur; Gebruik van de RAW converter in Lightroom / Photoshop
11:00-12:30 uur; Praktijk sessie 1
12:30-13:15 uur; Lunch
13:15-17:00 uur; Veldexcursie naar onder meer boshyacinten en (mogelijk) insecten

Data:

  • Zaterdag 27 maart – ‘Techniek, waarneming en onderwerpkeuze’
  • Zaterdag 24 april – ‘Creatieve Macrofotografie’

Tijden:
Alle dagen van 08.30 tot 17.00 uur

Locatie:
We starten iedere dag op de Veurseweg 116 in Voorschoten.

Locatie voor de Praktijksessies:
We richten ons op twee hoofdonderwerpen; de bosanemonen en de boshyacinten.
Maar in het voorjaar, en mat name in dag twee laten we ons graag verrassen. Indien de eerste waterjuffers uitsluipen of de eerste vlinders vliegen zullen deze zeker onderdeel gaan uitmaken van het programma. Op de dag zelf wordt bepaald wat de meest geschikte locatie zal zijn.

Docent:
Mike Muizebelt

Meenemen:
Je camera body uiteraard en in ieder geval een macrolens en een statief. Daarnaast zijn overige lenzen als (korte) telelenzen ook goed inzetbaar. Denk aan eventuele macroaccessoires als tussenringen, voorzetlenzen, flitsers, reflectiescherm, etc.

Kosten:
€ 250,00 (incl. btw) per persoon, maximaal 6 deelnemers, inclusief koffie, thee & lunch

Gegevens

Datum:
27/03/2021
Kosten:
€250
Evenement Tags:
Site:
https://photounited.nl/product/cursus-macrofotografie/

Locatie

Voorschoten

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×