Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Macrofotografie van A tot Z

maart 24 @ 8:00 AM - 6:00 PM UTC+0

€165.00

Het Programma van de macrofotografie Booster

Tijdens deze unieke cursus gaan we in een kleine groep van maximaal 6 deelnemers op pad voor een macrocursus die van A tot Z gevuld is met theorie en praktijk oefeningen. Naast lezingen, oefeningen en praktijksessies is er voldoende ruimte voor de nabespreking en bewerking van het gemaakte werk. Zo krijgt u veel variatie in de technieken en zal er meer verdieping mogelijk zijn dan in de reguliere 4-uurs workshops.

Ochtend Programma – Zondag 24 maart 2024 “Techniek, waarneming en onderwerpkeuze”

In deze ochtendsessie gaan we in op de technische vaardigheden ten aanzien van de macrofotografie. Aspecten als sluitertijd, scherptediepte, diafragma keuze en additionele camera-instellingen komen uitgebreid aan bod. Macrofotografen gebruiken vaak een scala aan hulpmiddelen, variërend van tussenringen, balgen en flitsers tot reflectieschermen. Deze hulpmiddelen worden uiteraard allemaal behandeld tijdens de theoretische sessie.
Vervolgens laat Mike je zien dat je niet meteen op je onderwerp duikt, maar in fases fotografeert. Daarbij hoort ook het speuren, het genieten, het verwonderen en het bekijken vanuit verschillende invalshoeken. Een bewustwordingsproces voordat je tot het daadwerkelijke fotograferen overgaat. Het resultaat is dat er mooie series ontstaan, in plaats van alleen die ene foto. Na de praktijk gaan we het veld in om de bloei van de fotogenieke bosanemoontjes vast te leggen. Binnen een straal van 10 kilometer rond Voorschoten zijn er diverse mooie locaties te vinden waar we het geleerde in de praktijk kunnen brengen.

Middag programma – Zondag 24 Maart 2024 “Creatieve macrofotografie”

Na de lunch trekken we alle registers open en leert Mike je dat deze vorm van natuurfotografie je heel veel mogelijkheden biedt. Je bent na deze middagsessie een meester in het ‘out-of-the-box’ denken en je weet alles over onder andere bokeh, scherptediepte, diffuus beeld, tegenlicht, high-key en dubbelopnamen. Misschien nu nog onduidelijke fototermen, maar straks technieken die je creativiteit vergroten en je foto’s een stuk spannender maken.

Wat ga je onder meer leren ?

  • Het werken met de juiste scherpte en scherptediepte. Jij bepaald wat je scherp wilt hebben en welke delen vervaagd mogen worden.
  • Je leert de belichting zo in te stellen en te beïnvloeden met behulp van hulpmiddelen dat er altijd een goed belichte foto ontstaat
  • Hoe je de cameratechniek beheerst en in je eigen voordeel kan laten werken. Wanneer kies je de M, Tv of Av stand?
  • Je leert kijken naar het landschap en je onderwerp. Het vooraf analyseren van het licht helpt je bij het kiezen van de meest geschikte compositie

Mike laat je zien hoe je deze technieken in kan zetten om tot de meest aantrekkelijke macrofoto’s te komen. Je krijgt hulp bij de uitvoering en we bespreken je foto’s in het veld zodat je direct met de tips en adviezen aan de slag kunt.
Dit is een onmisbare basis voor de macrofotograaf in de dop. Je zult merken dat je direct beter gaat fotograferen.

Programma:

08.00-08.30 uur; Ontvangst met koffie/thee in Voorschoten
08.30-09.30 uur; Lezing op groot projectie scherm
09:30-11:30 uur; Veldexcursie naar de bosanemonen – Lokatie 1
11:30-13:00 uur; Lunch
13:00-17:00 uur; Veldexcursie naar de bosanemonen – Lokatie 2
17:00-18:00 uur; Werken met de RAW converter in Photoshop of Lightroom

Datum:

  • Zondag 24 maart 2024

Tijd:
Van 08.00 tot 17.00 uur

Locatie:
We starten op de Veurseweg 116 in Voorschoten.

Docent:
Mike Muizebelt

Meenemen:
Je camera body uiteraard en in ieder geval een macrolens en een statief. Daarnaast zijn overige lenzen als (korte) telelenzen ook goed inzetbaar. Denk aan eventuele macroaccessoires als tussenringen, voorzetlenzen, flitsers, reflectiescherm, etc.

Kosten:
€ 165,00 (incl. btw) per persoon, maximaal 6 deelnemers, inclusief koffie, thee & lunch

 

Gegevens

Datum:
maart 24
Tijd:
8:00 AM - 6:00 PM UTC+0
Kosten:
€165.00
Evenement Tags:
,
Site:
https://photounited.nl/product/cursus-macrofotografie/

Locatie

Voorschoten

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×