Scroll Top
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Lange sluitertijden bij het Palendorp van Petten

17/11/2020 @ 2:00 PM - 6:00 PM UTC+0

€85.00

Er zijn momenten in de Nederlandse natuur die we al ver van te voren in onze agenda’s noteren. Op dit moment staat er zo’n markering voor dinsdag 17 november 2020 bij het Palendorp van Petten. Waarom zal je je wellicht afvragen?

Extra hoge waterstand tijdens vloed

Normaal ligt bij Petten de maximale hoogte van de vloed op zo’n 70 tot maximaal 80 centimeter boven NAP. Op deze dag ligt hij zelf nog hoger dan normaal en zit hij zelfs bijna tegen de hoogte van een springtij aan. Springtij treedt op bij nieuwe maan en bij volle maan, wanneer de zon, de aarde en de maan min of meer op één lijn staan, Dan is de aantrekkingskracht het grootst en spreekt men van springtij. Hoewel er geen maan is, is 17 november wederom een dag dat het extreem hoog water is bij Petten, de maximale vloed is 112 cm boven NAP. (N.B. de wind kan het water langs de kust nog hoger opstuwen!). Bij een heldere nacht betekend dit ook voor ons dat we langer door kunnen fotograferen!

Zonsondergang

Bij deze bijzondere omstandigheden wil ik wel de kans hebben op het beste licht, en je raadt het al…… zonsondergang vind vrijwel plaats tijdens de piek van dit hoogtij. Volgens de planning bereikt de vloed zijn hoogste stand vlak na de zonsondergang waarna we het blauwe uurtje ingaan. Het komt deze dag dus mooi samen!
De omstandigheden zullen zeer dynamisch zijn want om 14.20 is het laagwater met -75cm onder NAP, tijdens de vloed staat het bijna 2 meter hoger!. Er valt dus super veel te fotograferen!

Extra’s

Om echt het maximale uit deze middag te halen heb ik een paar hulpmiddelen bij me. Zo kan je gebruikmaken van één van de hoogste statieven in Nederland, de Sirui R-5214XL, met de middenkolom er bij haalt hij de 260cm. Erg gaaf om te experimenteren met een kijkhoek die je anders niet voor elkaar krijgt.

Het weer….kan zeer extreem zijn!

Deze workshop wordt buiten gegeven, het kan aan de kust fris en winderig zijn. Zeker in december, waar de gemiddelde temperatuur op deze dag 6 graden is, zal het werken aan de kust een uitdaging zijn. Besef je dat dus voordat je deze workshop boekt!
Met de juiste kleding zal dit echter geen probleem hoeven te vormen, zelf draag ik vaak meerdere laagjes en een windbreaker voor mijn sessies op het strand. Waterdichte schoenen of laarzen zijn een must! De workshop zal verplaatst worden naar een andere datum als de omstandigheden echt te onstuimig zijn. Wij zorgen voor de innerlijke mens met warme chocomelk, handwarmers en soepjes!

Het  programma
14.00 – 14.30 Ontvangst en theorie
14.30 – 17.00 Lange sluitertijden fotografie (6 en 10 stops ND filters en ND grad filters zijn nodig en kunnen op verzoek geleend worden)
17.30 – Afsluiting met een drankje bij strandpaviljoen Zee & Zo

Gegevens

Datum:
17/11/2020
Tijd:
2:00 PM - 6:00 PM UTC+0
Kosten:
€85.00
Evenement Tags:
, ,
Site:
https://photounited.nl/product/lange-sluitertijden-bij-het-palendorp-van-petten-2/

Locatie

Petten
Nederland

Organisator

Mike Muizebelt

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×