Scroll Top

Een kleurrijke avond rond de Erasmusbrug

Gisteravond ben ik voor een avond sessie voor het eerst naar het Wilhelminaplein en de Erasmusbrug gereden in Rotterdam. Een onderwerp dat al door vele fotografen voor mij is vastgelegd en aan mij dus de persoonlijke uitdaging om er een afwisselende serie van te maken. Ik kan alleen maar zeggen…. wat een plezier heb ik daar gehad met de mogelijkheden!!

De 800 meter lange Erasmusbrug is de verbinding tussen het noordelijk en zuidelijk deel van Rotterdam. Deze hangbrug over de Maas heeft een 139 meter hoge stalen pyloon, die met 40 tuien is gemonteerd. Door de vorm van de pyloon kreeg de brug de bijnaam “De Zwaan” . De Erasmusbrug is hét icoon van de stad Rotterdam.

Volgens USA today is het één van de meest spectaculaire bruggen ter wereld.

Aan het begin van de avond was er uiteraard nog veel invloed van de ondergaande zon. Mijn Sirui ND en zachte gradatie filters zijn dan een uitkomst om direct aan de slag te kunnen gaan, zeker als je tegen het licht in fotografeert.
Naarmate de avond vordert en de dag in de nacht overgaat verwijder ik steeds meer filters, totdat ik uiteindelijk zonder filters fotografeer en alleen mijn histogram goed in de gaten moet houden. Wist je overigens dat je bij het fotografen in de duisternis altijd af moet gaan op je histogram en niet op je ogen? Je ogen wennen namelijk aan de duisternis en daardoor lijken je beelden lichten dan ze uiteindelijk echt zijn…

Ik ben erg enthousiast over deze locatie en zou er graag eens met een workshop naar toe gaan. Er zijn veel mogelijkheden om te werken aan compositie, belichting, filtergebruik, e.d.
Als er voldoende animo is (laat even een berichtje achter in de “poll”) zal ik hem verder gaan uitwerken en een datum gaan plannen!

[democracy id=”2″]

Gerelateerde berichten

Een opmerking achterlaten

Photo United Wachtlijst We houden u op de hoogte als er plaatsen vrij komen of nieuwe data bekend zijn. Vul hier onder uw email adres in.
×